Plastový odpad v Ronave

22.08.2023 13:45

 

Ešte v polovici februára tohoto roku bol v smere na Pavlice v potoku Ronava nájdený plastový odpad. Išlo o hromadu plastu, pochádzajúcu z káblov, ktoré niekto očistil a získaný kov pravdepodobne speňažil. Voderadský poľovník videl ďalekohľadom na tom mieste stáť väčšiu modrú dodávku s opadanou farbou, pod ktorou sa miestami objavovali biele fľaky. Z dodávky ktosi narýchlo vyhádzal plastový odpad a chytro ušiel. Poľovník nemal však pri sebe mobil, tak udalosť nikam hneď neoznamoval. Neskôr na ňu nakrátko zabudol. Po dlhšej dobe o všetkom napísal v krátkosti do našej redakcie.

Náš redakčný spolupracovník po nejakej dobe poľovníkom popísanú dodávku uvidel na poli za našou obcou a nafotil ju. Poľovník potvrdil, že na fotografiách je podľa neho zachytená presne tá dodávka, z ktorej bol do potoka vyhodený spomínaný plastový odpad.

 

Ako zme zistili, plastový odpad bol odstránený pracovníkmi Obecného úradu vo Voderadoch a zlikvidovaný na náklady obce. Evidenčné číslo dodávky poľovníkom zistené nebolo, nakoľko naň zo svojho uhla nevidel. Aj bez evidenčného čísla je na zvážení vedenia našej obce, ako s touto informáciou ďalej naloží. Minimálne za krátky telefonát so spoločnosťou, ktorá vo veľkom obhospodaruje voderadské polia, to určite stojí.


Sme radi, ak si všímate, čo sa v obci deje. Ďakujeme Vám za to, že chránite naše životné prostredie a za každý podobný podnet!

 

 

(SiKa)

Voderady

21.8.2023

—————

Späť


Fotogaléria: Plastový odpad v Ronave

/album/fotogaleria-plastovy-odpad-v-ronave/obr-1-jpg3/
/album/fotogaleria-plastovy-odpad-v-ronave/obr-2-jpg3/
/album/fotogaleria-plastovy-odpad-v-ronave/obr-3-jpg2/
/album/fotogaleria-plastovy-odpad-v-ronave/obr-4-jpg2/
/album/fotogaleria-plastovy-odpad-v-ronave/obr-5-jpg2/

—————