Problémy priemyselnej zóny obce Voderady

22.08.2023 17:42

 

Počas výstavby ciest v našej neslávne známej a tiež nechcenej priemyselnej zóne, bol za obcou vybudovaný aj cyklochodník. Pravidelne je každý rok vďaka náletovým drevinám neprejazdný. Veľakrát sa ním neprederie miestami ani chodec. Občas sa tam objavia aj povyhadzované pneumatiky, uhynuté zvieratá, rôzne plasty a iný odpad. Chýbajúcich je tam už veľa kanalizačných poklopov, čo si v prípade dopravnej kolízie koleduje o veľký problém.

V priemyselnej zóne obce Voderady sa pomerne často uskutočňujú tiež akési neohlásené preteky motorkárov a automobilistov. Nezaškodilo by, ak by v tejto časti našej obce bolo častejšie vídať našu Políciu, ktorá by sa o podobné záležitosti určite mala zaujímať. Ona tam tá Polícia teda vídať občas aj je, ale spravidla nie vtedy, keď je tam potrebná. Častejšie prejazdy Polície v tejto oblasti, prípadne kamerový systém, by mnohým veciam určite pomohli. Najmä, ak sa vraví, že sa tam po nociach občas stretávajú aj podivné kriminálne živly. Boli tam v minulosti tiež pokusy o krádeže motorových vozidiel, ako nám oznámil jeden poškodený pán. Naháňajúci sa motorkári a automobilisti taktiež ohrozujú cyklistov a tiež osoby, pohybujúce sa v tejto lokalite v rámci svojho športového vyžitia.

Na dôvažok, po bláznivých pretekoch priemyselnou zónou veľakrát na ceste ostáva veľa zrazenej poľovnej zveri, najmä zajacov. Poľovníci si v tomto prípade svoje povinnosti akosi neplnia a nechávajú ich na mieste, pokým z nich vôbec nič neostane. Ale takú zrazenú srnu si odvážajú okamžite, ako ju zazrú alebo sa o nej dozvedia.

Pani starostka sa začala s pánom Turanským zasadzovať za pokračovanie budovania cyklochodníkov. Bolo by sme veľmi radi, ak by sa zasadzovali tiež za sprejazdnenie a čistenie už existujúcich cyklochodníkov. A najmä od vedenia našej obce by bolo vhodné, ak by organizovalo v časti svojej priemyselnej zóny pravidelný zber a odvoz rôzneho druhu povyhadzovaného odpadu. V niektorých prípadoch aj čiernych skládok. Ako roky vidíme, organizujú to tam iba ľudia z obce Zeleneč. Peniaze z daní firiem v priemyselnej zóne však idú iba na účet našej obce, nie Zelenča.

Vedenie našej obce by si malo určite začať všímať, ako sa správajú firmy v priemyselnej zóne, čo sa napríklad týka odpadového hospodárstva. Po poliach v okolí voderadskej priemyselnej zóny vietor často roznáša rôzny odpad z igelitu, molitanu a podobných materiálov. Veľakrát je tento odpad vidieť poletovať v areáloch a okolo oplotenia týchto firiem. Veríme, že by stačilo tieto firmy vyzvať, aby sa v tejto súvislosti u nich predišlo vážnejším problémom a prešlo sa k rýchlej náprave.

 

 

(SiKa)

Voderady

22.8.2023

—————

Späť


Fotogaléria: Problémy priemyselnej zóny obce Voderady

/album/fotogaleria-priemyselna-zona-obce-voderady/img-102601358-jpg/
/album/fotogaleria-priemyselna-zona-obce-voderady/img-102621114-jpg/
/album/fotogaleria-priemyselna-zona-obce-voderady/img-102635633-jpg/
/album/fotogaleria-priemyselna-zona-obce-voderady/odpad-v-arealoch-v-priemyselnej-zone-1-jpg/
/album/fotogaleria-priemyselna-zona-obce-voderady/odpad-v-arealoch-v-priemyselnej-zone-2-jpg/
/album/fotogaleria-priemyselna-zona-obce-voderady/odpad-v-arealoch-v-priemyselnej-zone-3-jpg/
/album/fotogaleria-priemyselna-zona-obce-voderady/img-20180408-111116-jpg/
/album/fotogaleria-priemyselna-zona-obce-voderady/img-20180913-190603-jpg/

—————