Socha sv. Jána Nepomuckého

31.05.2024 13:25

 

Vážená redakcia, 

radi by sme vedeli, kam sa podela „naša" socha svätého Jána Nepomuckého? Stávala od nepamäti pri ceste do Pavlíc. Tam, ako sa vchádza na futbalové ihrisko. Ako chodievame okolo, všimli sme si, že už dlho tam nie je.

 

Veriaci obce Voderady

Voderady

29.05.2024

 

 

Nevedeli sme odpovedať na otázku našich čitateľov, hoci sme veľmi chceli. Čo však môžeme, je zverejnenie predmetného krátkeho emailu od našich spoluobčanov.

Jeden z našich dlhoročných spolupracovníkov tvrdí, že ju videl dávnejšie poškodenú s ulomenými nohami na parkovisku pri kostole. Bola vraj naložená na korbe nejakého dodávkového vozidla. Podľa jeho mienky bola socha sv. Jána Nepomuckého poškodená pri zemných úpravách pred oplotením parku zamestnancami pracujúcimi na oplotení kaštieľa.

Vedenie obce a zamestnanci voderadského obec. úradu tieto stránky veľmi pozorne sledujú. Preto vyzývame z tohoto miesta a týmto spôsobom vedenie obce o náležité preverenie, čo sa so sochou svätca momentálne deje. Taktiež, kedy bude späť osadená na svoje miesto. Prosíme, informujte dostupnými spôsobmi našich veriacich. Ďakujeme.

 

 

Socha svätého jána Nepomuckého k nazretiu na tomto našom odkaze: https://photos.google.com/share/AF1QipMM44V0PmJLcU_MAlpE-PUr3gQRolzLngziKDHfmWZE15NgfU5QynUzbwxJDVSIEQ/photo/AF1QipM2CZ7WuI3u8Qlw9KjjtMxJ4AB6fWRoP0pKkIU?key=ajBDcnRYLWl1UFM3WHlxQW9IbTZHODNQRy1tWDlB

—————

Späť